Suriye ordusu kontrol alanını genişletiyor

  • 23 Ağustos 2017
  • 1.171 kez görüntülendi.
Suriye ordusu kontrol alanını genişletiyor

Suriye ordusu güçleri,teröre karşı operasyonlarında dün stratejik öneme sahip tepeleri IŞİD’ten kurtarıp kontrollerine alırlarken, muhtelif bölgelerde çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdiler.

Askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin Hama kırsalının doğusu Cena el Ulbavi Beldesi ekseninde çembere alınmış IŞİD’ çetelerine karşı yoğun ve nitelikli operasyonlarda bulunduklarını belirtti. Kaynak operasyonda IŞİD’in ana karargahı Ukeyrebbat Beldesinin kuzeyinde yer alan ve bölgede stratejik öneme sahip olan Mhassa Tepesinin terörden kurtarıp kontrollerine aldıklarına dikkat çekti.

Tepenin arama tarama operasyonundan geçirilmesiyle onlarca bomba düzeneği ve mayının etkisiz hale getirildiğini ifade eden kaynak; tepede IŞİD’e ait birçok karargah ve tünelin içinde muhtelif tür silah ve ekipmana el konulduğunu söyledi.

Öte yandan Suriye Hava güçlerinin de Rus hava güçleri ile işbirliği içinde Deyrezzor’un Makabir’in civarları, Serda yolu, Alluş Tepesi ve Panorama yakınlarında IŞİD’in mevki ve ikmal hatlarını hedef aldıklarını belirten askeri bir kaynak; hava operasyonlarında 15 teröristin ölü, birçok teröristin de yaralı düşürüldüğünü söyledi. Kaynak aynı zamanda bir kısmı ağır silahlarla donatılmış muhtelif tür araçların imha edildiğini sözlerine ekledi.

Askeri kaynak; ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde Homs kırsalının doğusu Taybe, Taybe Kalesi, Dahr el Hamra, Saydet el Sın, Doğu Latum, Batı Latum, Şeyh İbrahim, Kıbab el Frensiye, Kasr el Hıyr el Şarki ve el Suk köy ve beldelerini kontrollerine ele geçirdiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.