Suriye ordusu, Kunaytra’da yeni noktaları kurtardı

  • 24 Kasım 2016
  • 884 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, Kunaytra’da yeni noktaları kurtardı

Suriye ordu birlikleri ve direniş güçleri, Kunaytra vilayetinin “es-Seriyye er-Rabaa” bölgesinin kuzeyinde bir operasyon düzenleyerek, Batı en-Nekkar Tepesi’ni, teröristlerin işgalinden kurtardı.

Suriyeli askeri kaynak ordu birliklerinin Kunaytra kırsalında Siyonist İsrail’den direk ve dolaylı destek alan Nusra Cephesi ve müttefikleri terör örgütlere karşı operasyonları kapsamında il kırsalının kuzeyi Batı Nekkar Tepesini kontrollerine aldıklarını belirtti.

Halk Güçleriyle işbirliği içinde gerçekleşen nitelikli operasyonda aralarında saha komutanlarının bulunduğu yüksek sayıda teröristin ağır silahları ve araçlarıyla etkisiz hale getirildiklerine dikkat çeken kaynak, ordu birliklerinin Emel Mezraları ile Hadar Beldesi arasındaki yolun güvenliğini de temin ettiklerini aktardı.

Kaynak tepeyi kontrole geçirmenin radikal teröristlerin Hadar – Emel mezraları yoluna sızmalarını engelleme ve bu çetelerin bulunduğu birçok bölgeye bakması açısından stratejik bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Bu arada askeri kaynak, ordu birliklerinin Deyrezzor Kentinin Rüşdiye ve Sanayi semtlerine ilaveten il kırsalının Cafra Beldesinde IŞİD’in mevki ve hareketlenmelerini nitelikli operasyonlarla yoğun ateşe tuttuklarını kaydetti. Kaynak operasyonlarda aralarında azılı isimlerin bulunduğu en az 20 teröristin ağır silahları ve araçlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.