Suriye Ordusu, Terörle Mücadeleyi Sürdürüyor

  • 03 Şubat 2017
  • 1.060 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Terörle Mücadeleyi Sürdürüyor

Suriye Ordu birliklerinin Deyrezzor Kentinin Makabir Bölgesinde IŞİD’li teröristleri sayı ve ekipmanlarıyla kayıplara uğrattıklarını ve bölgenin derinliklerinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

Suriye Ordu birliklerinin Savunma Kampı ekseninde de teröristleri kayıplara uğrattıklarını ifade eden kaynak; Deyrezzor Havalimanı yakınlarında yaşanan çatışmalarda ise yine birçok teröristin ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini sözlerine ekledi.

Askeri kaynak hava güçlerinin Hama İlinin doğusu Selemiye Bölgesinde yer alan ve Homs il idari sınırlarına yakın düşen Ukeyrbat Beldesi ekseninde IŞİD’in ikmal hatlarını hedef aldıklarını aktardı. Kaynak hava operasyonlarında IŞİD’e ait ağır silahlarla donatılmış birçok aracın imha edildiğini söyledi.

Homs’ta askeri kaynak; Suriye ordu birliklerinin il kırsalının doğusu Mahr Petrol Sahası, Doğu Bayda Beldesi ve Hayyan Doğalgaz İstasyonu eksenlerinde IŞİD’li teröristleri kovalama operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini belirtti. Kaynak çok sayıda teröristin öldürüldüğü ve ağır silahlarla donatılmış birçok aracının imha edildiği operasyonlarda ordu birliklerimizin bölgede önemli ilerlemeler kaydettiklerini aktardı.

Askeri kaynak IŞİD’li çetelerin Hayyan Doğalgaz İstasyonundan petrol ve doğalgaz kuyuları yönünde kaçmadan önce istasyonun bir kısım bölümlerini havaya uçurup ateşe verdiklerini belirtirken, Badiye’nin derinliklerinde alevler ve dumanların yükseldiğinin görüldüğünü kaydetti.

Suriye Ordu birliklerinin ayrıca Hayyan Doğalgaz İstasyonu ve Mahr Petrol Sahası eksenlerine ilaveten civardaki tepelerde IŞİD’e karşı nitelikli ve yoğun operasyonlarda bulunduklarına dikkat çeken kaynak, operasyonlarda aralarında azılı isimlerin bulunduğu yüksek sayıda teröristle birlikte kullandıkları muhtelif tür araçlar ve ağır silahların da imha edildiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.