Suriye Ordusunun Doğu Guta Bölgesindeki Operasyonları Sürüyor

  • 19 Mart 2018
  • 1.034 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Doğu Guta Bölgesindeki Operasyonları Sürüyor

Askeri bir kaynak Şam ve kırsalında sivil vatandaşları gaddar füzelerle hedef alan Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer radikal teröristlere karşı Doğu Ğuta’da operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak Suriye ordu birliklerinin Sakba ve Kfarbatna beldelerini kurtarıp bu beldelerde mevzilenmeleri ardından bugün sabah saatlerinde Hezza Beldesindeki radikal teröristlere karşı geniş ve yoğun operasyonlarda bulunduklarına dikkat çekti.

Kaynak Suriye ordu birliklerinin terörden kurtardıkları beldelerde vatandaşların güvenliğini sağlayarak temel gereksinimlerini Kızılay Örgütü ile işbirliği içinde temin etme çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Suriye Ordu birliklerinin Hezza Beldesinde başarıyla ilerlediklerine dikkat çeken askeri kaynak, bu operasyonlara eş zamanlı olarak civarda bulunan Zemelke ve Irbin beldelerinde de radikal teröristlerin hareketlerini, siperlerini, karargah ve toplanma yerlerini yoğun top ateşine tuttuklarını belirtti.

Kaynak Doğu Ğuta’nın kuzeybatısı Haresta ekseninde ise ordu birliklerinin Haresta’da sivil vatandaşları silah zoruyla tutup canlı kalkan olarak kullanan radikal teröristlere karşı nitelikli operasyonlarda bulunduklarını vurguladı.

Teröristlerin vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmeleri için temin edilen insani koridora ateş açmaya devam ettiklerini ifade eden kaynak; son olarak çıkmaya çalışan bir aileye ateş açmaları sonucunda küçük bir kız çocuğunun yaralandığını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.