Suriye- Türkiye Sınırı Son Durum

  • 09 Aralık 2015
  • 4.163 kez görüntülendi.
Suriye- Türkiye Sınırı Son Durum

Türkiye ile Suriye sınırının kapatılması için ABD’nin, ‘zeplin gözetleme balonu’ başta olmak üzere teknolojik destek vereceği öğrenildi. Hudutlarda görev alan askeri personelin üçte birinin bulunduğu Suriye sınırının fiziki güvenliğini artırmak için şu ana kadar 300 milyon lira harcandı

Suriye’deki iç savaştan önce Ankara ile Şam arasında yürütülen çalışmalar sırasında sınırların kaldırılması bile söz konusu olmuştu. Ancak gelinen noktada iki ülkeyi birbirinden ayıran yüksek ve kalın duvarlar örülüyor; sınırlar tamamen kapatılıyor. Suriye ile bağlantının tamamen kesilmesi için planlanan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sınıra örülen duvarların inşası devam ederken; ABD gerekli tüm yardımları yapacağını söylüyor ABD’nin, ‘zeplin gözetleme balonu’ başta olmak üzere teknolojik destek vereceği öğrenildi. Hudutlarda görev alan askeri personelin üçte birinin bulunduğu Suriye sınırının fiziki güvenliğini artırmak için şu ana kadar 300 milyon lira harcandı.
Habertürk’ün haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye sınırında uzun vadeli ve kalıcı bir sistem tesis edilmesi amacıyla, ‘Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi’ni geliştirdi. Güçlü bir engel sistemine dayanan proje, personel tasarrufu sağlayacak şekilde teknoloji ağırlıklı olarak hazırlandı. Projenin daha da geliştirilmesine ilişkin çalışmalar, Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülüyor. 911 kilometre uzunluğundaki Suriye hududunun 90 kilometresini Asi ve Dicle nehirleri oluşturuyor.

Sınırın yüzde 72’sine karşılık gelen 657 kilometresindeyse mayın döşeli durumda. Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi kapsamında, 2012 yılından bu yana, yasadışı geçişlerin gerçekleşebileceği bölgelere öncelik verilerek 23 kilometre modüler beton duvar, 108 kilometre kafes teli, 80 kilometre toprak set inşa edildi ve 386 kilometre hendek kazıldı.

423 kilometrelik bölümde hudut aydınlatması yapıldı ve 1450 kilometre hudut devriye yolu ıslah edildi. Bugüne kadar yaklaşık 300 milyon TL kaynak harcandı. Toplam harcamanınsa 2 milyar TL’yi bulacağı öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.