Teröristlerin temizlenmesiyle Türkiye’nin Lazkiye ile olan sınır bölgesi kapatıldı

  • 25 Ocak 2016
  • 1.305 kez görüntülendi.
Teröristlerin temizlenmesiyle Türkiye’nin Lazkiye ile olan sınır bölgesi kapatıldı
Türkiye, Suriye’nin Lazkiye eyaletinin kuzeyinde yer olan Rabia kasabasının Beşar Esad güçlerince ele geçirilmesi ardından bu bölgeyle olan sınırlarını kapattı.

ElxMayadin televizyonunun bildirdiğine göre Suriye ordusunun ülkenin kuzeyinde yer alan Lazkiye bölgesinin stratejik noktalarından Rabia’nın kontrolünü ele geçirmesi ardından bu bölgede sınırı tamamen kapattı.

Türkiye’nin bu bölgede sınırı kapatması, silahlı teröristlerin bu bölgeden Türkiye topraklarına giriş yapamamalarına sebep olmuştur.

Suriye ordusu, Lazkiye vilayetinin Türkiye sınırına yakın büyük stratejik öneme haiz Rabia kasabasını ele geçirdi. Lazkiye’nin kuzeydoğusuna düşen Türkmen kasabası Selma’nın ardından Rabia’yı da teröristlerin elinden alan ordu güçleri, teröristlerin Türkiye ile ikmal yollarını da kesmiş oldu.

Türkiye sınırına 12 km mesafedeki Selma’dan sonra Türkmen ile Kürt Dağı arasındaki Rabia’yı almak için Suriye ordusu üç koldan operasyon başlattı. Şiddetli çatışmalarda 23 terörist öldürülürken, 160 teröristin de yaralandığı bildirilmekte. Yaralanan teröristler sınırda bekletilen ambulanslarla Hatay’daki hastanelere kaldırılırken, Rabia çevresindeki teröristlerin de Türkiye sınırına yakın bölgelere kaçtıkları öğrenildi.

Selma gibi Rabia da Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin Lazkiye’deki kalesiydi. Rabia’yı alarak Türkmen Dağı ile Kürt Dağı arasındaki bölgeyi kapatan hükümet güçleri, artık bu dağlara ilerleyecek. Yine Lazkiye ile İdlib arasında ve Nusra ile Ahrar’ın kontrolünde bulunan Cisr eş Şuğur kasabasının ve ardından İdlib vilayetinin kurtarılmasının da yolu açılmış oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.