Suriye’deki son gelişmeler

  • 31 Mayıs 2017
  • 1.017 kez görüntülendi.
Suriye’deki son gelişmeler

Suriye’de ordu birlikleri, IŞİD teröristlerine karşı başarılı operasyonlar düzenlemeye devam ederken, Rusya, Palimira’daki IŞİD hedeflerini Akdeniz’den vurdu.

Suriye televizyonunun bildirdiğine göre, ordu birlikleri ülkenin doğusunda yer alan Deyrezzor’un güneyinde IŞİD mevzilerine yönelik düzenledikleri büyük operasyonda 11 teröristi etkisiz hale getirmeyi başardılar.

Suriye ordusu ayrıca hava kuvvetlerinin desteğiyle Deyrezzor’un çevresindeki Roşdiye, Hamidiye ve Şeyh Yasin’deki IŞİD mevzilerini hedef aldı, operasyon sonucu bazı teröristler öldü ve yaralandı, onlara ait yüklü miktarda silah ve mühimmat havaya uçuruldu.

Başka bir habere göre, Suriye’nin batısında yer alan Humus’un Vaer mahallesi sakinleri, teröristlerin buradan çekilmesinin ardından bölgeye dönmeye başladı.

Tekfirci IŞİD teröristlerinin dün Deyrezzor’da sivil yerleşim alanlarına gaddar füze saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu onlarca sivil vatandaş hayatını kaybetti ve yaralandı.

Deyrezzor valiliğinde bir kaynak SANA’ya açıklamalarında radikal terör örgütü IŞİD’in kuşatma altında tuttuğu Deyrezzor Kentinin Cura ve Kusur semtlerini füze yağmuruna tutmaya devam ettiğini belirtti.

Kaynak gece saatlerinde devam eden füze saldırıları sonucunda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 15 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 52 vatandaşın da yaralı düştüklerini kaydetti.

Deyrezzor İl Sağlık Müdürü Abdünnecm Ubeyd; gaddar saldırılar sonucunda hastanelere kaldırılan 52 sivil vatandaşın büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan ibaret olduğunu belirtirken, 6’sının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Öte yandan Rusya, Karadeniz’den Palmira’daki IŞİD hedeflerini füze ile vurduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’deki Rus donanmasına ait Amiral Essen fırkateyni ve Krasnodar denizaltısı, Kalibr kruz füzeleriyle Palmira bölgesindeki IŞİD hedefleri vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında “Akdeniz’in doğusundaki Amiral Essen fırkateyni ve Krasnodar denizaltısından Suriye’nin Palmira bölgesindeki IŞİD hedeflerine 4 Kalibr kruz füzesi fırlatıldı ve tüm hedefler vuruldu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, Palmira’nın doğusunda bulunan hedeflerde ağır teçhizatlar ve Rakka’dan sevk edilen çok sayıda terörist vardı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.