Suriye’den teröristlerin cinayetlerine karşı sessizliğe tepki

  • 12 Haziran 2016
  • 710 kez görüntülendi.
Suriye’den teröristlerin cinayetlerine karşı sessizliğe tepki

Suriye dışişleri bakanlığı bu ülkedeki huzursuzluğun başlıca sebebinin teröristlere çok yönlü destek veren bazı bölge ülkelerinin tutumu olduğunu bildirdi.

SANA haber ajansına göre, Suriye dışişleri bakanlığı BM genel sekreteri ve Güvenlik konseyi dönem başkanına gönderdiği iki ayrı mektupta, Suriye’de teröristler tarafından halkın katledilmesinin, bu terör örgütlerine mali ve askeri yardımda bulunan Türkiye, Katar ve Arabistan gibi ülkelerin siyasetlerinin sebep olduğu kaydedildi.

Suriye dışişleri bakanlığı, sözkonusu mektupta, teröristlerin cinayetlerini kınarken, teröre destek verenlerin bu tutumlarından vazgeçmesini zorlayacak önlem alınması ve bu ülkelerin kınanmasını isterken, gerçekte teröristlere destek veren ülkelerin uluslararası güvenlik ve barışın korunması konusunda da sorumlu oldukları bildirildi.

Suriye’nin Zeynebiye bölgesinde iki bombanın patlaması sonucu onlarca kişi ölürken onlarcası da yaralanmıştı. Terör örgütü IŞİD sözkonusu cinayetin sorumluluğunu üstlendi.

Bu arada Suriye ordusunun Hama’da teröristlere yönelik operasyonları sonucunda bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdiği anlaşılıyor.

Suriye ordusu ayrıca Rakka’da da en az 8 teröristi öldürdü ve bir çoğunu da tutukladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.