Suriye’den Trump’ın Beşar Esad’la ilgili tehdidine sert tepki

  • 17 Eylül 2020
  • 4.678 kez görüntülendi.
Suriye’den Trump’ın Beşar Esad’la ilgili tehdidine sert tepki

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, ‘ABD başkanının, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın hedef alınmasına ilişkin açıklamaları, Amerikan yönetiminin pervasız siyasi düşünce ve davranışının düştüğü seviyeyi açıkça göstermektedir” dedi.

SANA haber ajansına göre, ُSuriye dışişleri bakanlığı, ABD başkanının sözkonusu tehdidini kınayarak, bu gibi girişimlerin ”hedeflerine ulaşmak için suçu, görev edinen bir haydutlar sisteminden başka hiçbir şeyin yerini tutamayacağını” vurguladı.

Suriye dışişleri bakanlığı, “Trump’ın böyle bir adımı kabul etmesi, ABD yönetiminin haydut ve kanun dışı bir devlet olduğunu ve bölgedeki çıkarlarını elde etmek için herhangi bir yasal, insani veya ahlaki kuralı dikkate almadan cinayet ve tasfiye ile aynı terör örgütleri yöntemlerini takip ettiğini göstermektedir” bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı’nın bağımsız bir ülkenin Cumhurbaşkanına suikast kararı verdiğini itiraf etmesinin, ABD hükümetinin bölgede kendi çıkarlarını suikast ve terörist örgütleriyle aynı şekilde takip eden sapkın ve hukuk dışı bir devlet olmasını gösterdiğini’ bildirdi.

Bakanlık bunun çok açık bir şekilde ”Uluslararası insan hakları ve kanunlarının ayaklar altına alınması manasına geldiğini’ bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.