Suriyeli Boksör Siyonist Rakibiyle Dövüşmeyi Reddetti

  • 21 Haziran 2016
  • 954 kez görüntülendi.
Suriyeli Boksör Siyonist Rakibiyle Dövüşmeyi Reddetti

Suriyeli boksör Ala Ğasun, Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nın birinci turunda İsrailli rakibiyle dövüşmeyi reddetti.
Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası, Suriyeli bir sporcunun protestosuna sahne oldu.
Suriyeli boksör Ala Ğasun, İsrailli rakibiyle dövüşmeyi reddettiği için şampiyonadan ayrıldı. Ğasun, “Şampiyonadan ayrıldım, çünkü rakibim bir İsrailliydi; ve o Suriye halkını öldüren Siyonist rejimi temsil ettiği için, onun elini sıkmam ya da onunla yarışmam mümkün değildi” dedi.
Ğasun, İsrailli boksörle dövüşmesinin, kendisinin bir sporcu, Suriye’nin ise bir devlet olarak İsrail devletini tanıması anlamına geleceğini vurguladı. Kararın yalnızca kendisine ait olmadığını belirten sporcu, Suriye Spor Federasyonu ile üst düzey Suriyeli yetkililerin bu kararı aldığını kaydetti.
Ğasun, kararın kolay olmadığını, şampiyona için çok çalıştığını, ancak anayurduna hizmet ettiğini ve “onuru ile sadaketinin Suriye’ye ait olduğunu” söyedi. Suriye Boks Birliği Başkanı Isa Nassar da, Ğasun’un ilkelerindeki ısrarının, turnuvayı kazanmaktan daha önemli olduğunu belirtti.
Azerbaycan’daki turnuvaya katılım, 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılmak için zaruriydi. Böylece Suriye, boks alanında olimpiyatlara katılma şansını kaybetmiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.