Suriyeliler Arasındaki İstişare Oturumlarının ikinci Turu Başladı

  • 06 Nisan 2015
  • 686 kez görüntülendi.
Suriyeliler Arasındaki İstişare Oturumlarının ikinci Turu Başladı

Suriyeliler arasında istişare oturumlarının ikinci turu bugün öğlen saatlerinde Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığının konuk sarayında başladı.

Suriye’nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi başkanlığındaki Suriye hükümeti heyeti ile muhalif şahsiyetler arasında istişare oturumları herhangi bir dış müdahale olmaksızın siyasi çözüm ve ulusal diyalog konusunda görüş alışverişine odaklanıyor.

Caferi başkanlığındaki Suriye heyeti, muhalif şahsiyetler arasındaki görüşmelerin tamamlanması ardından bu şahsiyetlerle temaslarda bulunma amacıyla daha önce Moskova’ya ulaşmıştı.

Oturumların ilk iki gününde muhalif şahsiyetler arasında temasların olması beklenirken, Çarşamba günü muhalif şahsiyetler ile Suriye hükümeti heyetinin bir araya gelmeleri bekleniyor. Perşembe sabahı ise iki heyet ve şahsiyetlerin son oturumunu düzenleyecekleri bildirildi.

Oturumlara yakın kaynaklar istişare oturumlarında; tüm Suriyelilerin teröre karşı savaşta saflarını birleştirip çabalarını yoğunlaştırmaları, tüm bölgelerde ulusal uzlaşma çabalarını teşvik edip desteklemeleri ve herhangi bir dış müdahaleden uzak olarak ulusal diyaloga uygun ortamın sağlanmasına çalışmaları üzerine odaklanılacağını açıkladı.

Geçen Ocak ayının 26 – 29 Ocak tarihlerinde yine Moskova’da yapılan istişare oturumlarının ilk turun bitiminde 10 maddeden ibaret olan ve Moskova İlkeleri olarak adlandırılan bir ittifak belgesi yayınlanmıştı. Söz konusu belgede temel olarak Suriye’nin egemenlik ve bağımsızlığına saygı gösterme, toprak ve halk bütünlüğünün korunması, uluslar arası teröre karşı mücadelenin gereği, Suriye’deki krize siyasi ve barışçıl yollarla çözümün sağlanması, her türlü yabancı müdahalenin reddedilmesi ve Suriye’ye uygulanan yaptırımların kaldırılması öneminin altı çizilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.