Tahran Cuma Hatibi Hatemi: Müzakere Heyeti Üyeleri Bu Halkın Evlatlarıdırlar…

  • 13 Şubat 2015
  • 721 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Hatibi Hatemi: Müzakere Heyeti Üyeleri Bu Halkın Evlatlarıdırlar…

Bu haftaki Tahran Cuma namazı geçici hatibi Huccetulislam Ahmed Hatemi, Cuma namazında iştirak eden geniş kitleye karşı hitaben, “Bazıları müzakerecilerin ülkeyi sattığını söylüyor, ama müzakere heyeti üyeleri bu halkın evlatlarıdırlar ve Velayet’in gölgesi bizim üzerimizde olduğu sürece, bu ülke satılmamış, satılmıyor ve satılmayacaktır” diye hitap etti.

Huccetulislam Hatemi, sözlerinin devamında İnkılap Rehberi’nin nükleer müzakerelerle ilgili son sözlerini hatırlatarak, “Evet 5+1 Grubu ve Amerika hilekarlık peşindeydi, aynen Filistinliler’e yaptıkları gibi ve Oslo Anlaşması’nda genel çerçeve üzerinde anlaşıp ve detayları sonraya bırakmak gibi ki bu detaylar tam 22 yıl geçmesine rağmen halen çözülmüş değil” dedi.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi, nükleer anlaşmayla ilgili asıl meselenin detaylar olduğunu belirtti ve “Bunun için ise İnkılap Rehberi ‘Eğer bir anlaşma yapılacaksa bu tek aşamalı olmalı ve tüm genel konuları ve ayrıntıları kapsamalıdır. Bu anlaşmanın maddeleri ve içeriği şeffaf olmalı ve değişik koşullarda bahane yaratılması için kullanılmaya müsait içerik ve kavramlardan kaçınılmalı’ sözlerini dediler”diye konuştu.

Huccetulislam Ahmed Hatemi, bu yılkı 11 Şubat Yürüyüşü’ne de gönderme yaptı ve İran halkından bu yürüyüşe canı gönülden katıldıkları için teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.