Tahran Cuma Namazı Hatibi: Amerika, İran aleyhinde yalan söylüyor

  • 21 Eylül 2019
  • 895 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: Amerika, İran aleyhinde yalan söylüyor

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Amerikalılar’ın Yemen konusunda İran’a yönelik suçlamalarına işaretle, Amerika’nın İran aleyhinde yalana sarıldığını kaydetti.

Yemen ordusu ve halk güçleri geçen cumartesi günü 10 adet SİHA ile Suudi petrol firması Aramco tesislerini hedef aldı.

Bu saldırının ardından Amerikalılar, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik temelsiz suçlamalarda bulunarak, Tahran’ın bu saldırının arkasında olduğunu ileri sürdüler.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi Ayetullah Muvahhidi Kirmani, bugün Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, “Amerika Birleşik Devletleri, ekonomik baskıyı artırmakla İran halkını dize getirebileceğini sanıyor, ancak herkes ekonomik baskıların etkili olmadığını biliyor. Bunun için yalan söylemeye baş vuruyor ve sürekli yalan söylüyor.” dedi.

Direniş ekonomisinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Ayetullah Muvahhidi Kirmani, “Düşman yalan söylererek hedeflerini izlerken direniş ekonomisini takip etmeliyiz.” diye konuştu.

Muvahhidi Kirmani, Amerika ve müttefiklerinin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı hiçbir halt edemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Tahran Cuma Namazı Hatibi konuşmasının bir başka bölümünde, Kutsal Savunma Haftası’nı kutlayarak, İran halkının siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal olarak muhtelif alanlarda düşmanın komplolarına karşı kendini savunmakta olduğunu kaydetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.