Tahran Cuma Namazı hutbeleri

  • 08 Temmuz 2016
  • 958 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı hutbeleri

Tahran Cuma Namazı Hatibi, dünyadaki savaş ve karışıklığın asıl sebebini, ABD başta olmak üzere küresel güçlerin emperyal huyu olarak niteledi.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah “Muhammed Ali Muvehhedi Kermani” emperyalist güçlerin Filistin meselesini unutturmak istediğine işaretle, bölgede cinayet işleyen teröristlerin ABD ve İngiltere’nin verdiği desteklerin mahsulü olduğunu belirtti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, emperyalist güçlerin bölge ülkelerindeki siyasi çekişmeleri, iç savaşa dönüştürdüklerini ve terörizmle mücadele sloganlarının yalandan ibaret olduğunu vurguladı.

Ayetullah Muvehhedi Kermani, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin, bölge ülkelerinin illegal petrol gelirlerini kullanarak, terörist grupları Suriyeye gönderip bölgeyi karıştırdıklarını ve bununla birlikte terörizmle mücadele koalisyonu sloganı attıklarını kaydetti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ayrıca, bazı müdürlerin hayali maaşlarına da işaretle, bu kişilerin yağmacılık yaptığını, aralarında bazı banka, sigorta ve devlet firmaları yöneticilerinin olduğunu kaydetti.

Tahran Cuma Namaz Hatibi, bazılarının kamu malının sahipsiz olduğunu ve ne kadar isteseler ondan yararlanabileceklerini düşündüklerini, oysa yanlış yaptıklarını ve kamu malının hazineye geri ödenmesi gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.