Tekirdağ’da 121 İşçi ‘Koku’dan Zehirlendi

  • 02 Temmuz 2015
  • 898 kez görüntülendi.
Tekirdağ’da 121 İşçi ‘Koku’dan Zehirlendi

TekirdaÄŸ’ın Muratlı Ä°lçesi’nde elektrik malzemesi ve aydınlatma lambası üreten fabrikada çalışan 121 işçi bulantı ve kusma ÅŸikayetiyle kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, işçilerin fabrika dışından gelen bir kokudan zehirlendiğini ancak ciddi bir durum olmadığını söyledi.

Olay, Muratlı Ä°lçesi’nde elektrik malzemeleri ve aydınlatma lambası üzeren bir fabrikada meydana geldi. Ãœretim sırasında fabrika işçilerinde kusma ve bulantı ÅŸikayeti baÅŸ gösterdi. Bazı işçiler ise baygınlık geçirdi. Ä°hbar üzerine gelen ambulanslarla zehirlendiÄŸi sanılan 121 işçi Muratlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. ÇoÄŸunluÄŸu kadın olan işçilerden birinin hamileliÄŸi, diÄŸerinin ise astım rahatsızlığı nedeniyle daha yoÄŸun etkilendiÄŸi öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan işçilerden bir çoÄŸu ayakta tedavi edilirken, TekirdaÄŸ SaÄŸlık Ä°l Müdürlüğü’nden gelen özel tahlil ekibi işçilerin etkilendiÄŸi kokuyu araÅŸtırmaya baÅŸladı. AFAD TekirdaÄŸ ekipleri işçilerin zehirlenmesi neden olan koku için fabrikayı incelemeye aldı. Bu nedenle fabrikada üretim tamamen durdu.

“KANALÄ°ZASYON OLABÄ°LÄ°R”

TekirdaÄŸ Valisi Enver SalihoÄŸlu, elektrik malzemeleri üreten fabrikada işçilerin zehirlenmesine dışarıdan gelen ağır bir kokunun neden olduÄŸunu söyledi. İşçilerden alınan örneklerle tahlil yapılacağını ve fabrikanın AFAD ile saÄŸlık ekiplerince incelendiÄŸini kaydeden Vali SalihoÄŸlu, “Fabrikada çalışan 121 işçi bu kokudan etkilenmiÅŸ durumda. Bir çoÄŸu ayakta tedavi edildi. YoÄŸun olarak etkilenen 4 işçi TekirdaÄŸ Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gerekli tıbbı müdahaleler yapıyor, durumu ciddi olan işçimiz yok. Fabrika çalışanlarının geneli kadın. Neyin sebep olduÄŸunu net olarak ÅŸu an söylemiyoruz ama incelemensin ardından ortaya çıkacaktır” dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.