Teysir Halid: Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında yürütülen gizli görüşmelere derhal son verilmeli

  • 28 Temmuz 2015
  • 779 kez görüntülendi.
Teysir Halid: Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında yürütülen gizli görüşmelere derhal son verilmeli

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi Teysir Halid, Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında yürütülen gizli görüşmelere derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Teysir Halid, bugün (27 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Saib Arikat ve Silvan Şalom’un gizlice bir araya geldiklerine dair medyada yer alan haberleri değerlendirerek, bu tür görüşmelerin FKÖ Merkez Kurulu ve Yürütme Kurulu kararlarına aykırı olduğunu söyledi.

FKÖ Merkez Kurulu ve Yürütme Kurulu’nun işgal rejimiyle müzakerelerin yeniden başlamasını İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşasını tamamen durdurma, uluslararası kararlara ve anlaşmalara uyma şartına bağladığını hatırlatan Halid, FKÖ Yürütme Kurulu üyelerinin gizli görüşmelerle ilgili haberleri işgal rejimi medyasından öğrenmelerinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı’nın bölgeyi ziyareti sırasında gizli görüşmelerin yeniden başlaması kararı alındığını ve müzakereci olarak Arikat ve Şalom’un belirlendiğini kaydeden Halid, görüşmelerin Silvan Şalom’un belirlediği şartlar çerçevesinde yeniden başladığını bildirdi.

Halid, taraflar arasındaki gizli görüşmelere son verilmesi çağrısında bulunarak, bu tür görüşmelerin Filistin halkının çıkarlarına çok büyük zarar vereceğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.