The Hill: Suudi Kuvvetlerin Yemen’deki Operasyonları Zayıftır

  • 27 Ocak 2018
  • 863 kez görüntülendi.
The Hill: Suudi Kuvvetlerin Yemen’deki Operasyonları Zayıftır

The Hill Dergisi, Arabistan askeri kuvvetlerinin Yemen’e karşı savaştaki operasyonlarını zayıf olarak nitelendirerek, Riyad ve Washington’un üç yıldır süren savaş boyunca kayda değer bir ilerleme kaydedememekten endişelendiğini açıkladı.

The Hill dergisinde “Yemen’de yaşananların gerçek hikayesi” başlığıyla yayınlanan yazıda, Suudi ordusunun Yemen’deki operasyonları zayıf olarak nitelendirildi ve Suudi ordusunun üç yıl boyunca Yemen’in kuzey bölgelerinde hiçbir ilerleme kaydedemediği ama tam aksine Yemen ordusu ve halk güçlerinin Yemen sınırlarının diğer tarafında ilerlediği vurgulandı.

Dergide yer alan bu yazıda, işgalci Suudi kuvvetlerin yenilgi hikayesi ve onların gerçek bir başarı elde etmede yetersiz olduğu konuları değerlendirildi ve bu konu sosyal ağlarda birçok tartışmaya sebep oldu.

Bu derginin raporuna göre; Arabistan ordusunun zayıf ve küçük düşürücü performansı, özel ve hava kuvvetleri konusunda da geçerlidir ve Arabistan’ın Amerika olmak üzere batılı müttefikleri, savaş durumu nedeniyle huzursuzluk içerisindeler ve mevcut düşüşü kırmak istiyorlar.

The Hill dergisi şunları yazdı: ‘Üç yıl öncesinden şimdiye kadar Suudi kuvvetleri Yemen ile kuzey sınırlarda sadece az bir ilerleme kaydettiler ve bu ilerleme kayda değer bir ilerleme değildir ama savaşın diğer tarafındaki askeri durum bunun tam tersidir. Çünkü Husiler (Ensarullah Hareketi) fiili olarak Cizan’dan Necran’a kadar Arabistan sınırları boyunca yer alan kilometrelerce alanda kontrolü ele geçirdiler. Bu alan 160 kilometreden fazladır. Bu bölgeler, Ensarullah Hareketinin Arabistan askerlerinin mevzilerine ve Arabistan’ın Yemen ile sınır şehirlerine operasyonları için bir platform haline gelmiştir.’

The Hill, Arabistan ve başta Amerika olmak üzere batının, askeri çöküşten ve savaş alanında herhangi bir ilerleme kaydedilememesinden duydukları huzursuzluğa değinerek şunları yazdı: ‘Onlar, geçen yıl Aralık ayında Ali Abdullah Salih’in Ensarullah Koalisyonundan ayrılmasıyla bu durumdan çıkma fırsatı buldular ama Salih birkaç gün sonra öldürüldü.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.