Trump: 20 Ocak’ta gerekli şekilde devir-teslim olacak

  • 08 Ocak 2021
  • 1.999 kez görüntülendi.
Trump: 20 Ocak’ta gerekli şekilde devir-teslim olacak

Donald Trump, Kongre’nin 3 Kasım seçimlerini Joe Biden’ın kazandığını resmen onaylamasının ardından bir açıklama yaparak, 20 Ocak’ta iktidarın doğru şekilde devir-tesliminin olacağını belirtti.

ABD’nin mevcut başkanı Donald Trump, Kongre’nin 3 Kasım seçimlerini Demokrat Joe Biden’ın kazandığını resmen onaylamasının ardından bir açıklama yaparak, 20 Ocak’ta iktidarın olması gereken şekilde devir-tesliminin olacağını belirtti.
Twitter hesabına geçici süreyle paylaşım engeli getirilen Trump açıklamasını, sosyal medya direktörü Dan Scavino’nun Twitter hesabından yaptı. Trump, “Seçimlerin sonucuna tamamen katılmasam da ve gerçekler de beni doğrulasa da, yine de 20 Ocak’ta düzenli bir devir-teslim olacak” dedi.
Trump, “Sadece yasal oyların sayılmasını sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğimizi her zaman söyledim. Bu, başkanlık tarihinin en harika ilk döneminin sonu olsa da, Amerika’yı Tekrar Güçlü Yapmak için verdiğimiz mücadelenin sadece bir başlangıcı” ifadesini kullandı.

Öte yandan, 3 Kasım seçimlerini kaybetmesinin çok geniş çaplı hileden kaynaklandığını iddia eden Başkan Donald Trump’ın yenilgiyi kabul etmemekte ısrar ettiği dünkü mitinginin ardından sonuçları tescil oturumu düzenleyen Kongre’nin Trump taraflarınca basılması ve 4 kişinin ölmesi, ABD’de ‘yasa ve düzenle’ ilgili büyük soru işaretleri yarattı. Trump’ın yargılanıp yargılanmayacağının tartışıldığı böyle bir ortamda, seçilmiş Başkan Joe Biden, Adalet Bakanı adayını teyit etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.