Trump, KOEP’ten çıkma kararını verecek

  • 03 Mayıs 2018
  • 1.167 kez görüntülendi.
Trump, KOEP’ten çıkma kararını verecek

Güvenlir bir kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada Trump’ın KOEP’ten çıkma yönünde karar verdiğini bildirdi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Beyaz Saray yetkilileri Reuters’a yaptıkları açıklamada, Trump’ın hangi gerekçe ve yollarla Amerika’yı KOEP anlaşmasından çıkaracağı meselesinin şimdilik aydınlık kazanmadığını bildirdiler.

Kaynaklar, Trump’ın agresif bir çekilme yapmak yerine farklı bir yol izleyebileceğini aktardı. İddialara göre, Trump “tam bir çekilme”ye değil, nasıl olacağı henüz açıklanmayan bazı şartlarla ayrılmaya karar verdi.

Geçtiğimiz hafta Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Trump’la görüşmüş ve ABD’nin nükleer anlaşmada kalmasını istemişti.

ABD Başkanı Trump, ülkesinin Barack Obama döneminde İran’la imzaladığı nükleer anlaşmadan şimdilik ayrılmayacağını belirtirken, “Eğer Kongre ve müttefiklerimizle bir çözüme ulaşamazsak, o zaman anlaşma iptal edilecek. Anlaşma inceleme altındadır ve herhangi bir zamanda bizim katılımımız, Başkan olarak tarafımdan iptal edilebilir” değerlendirmesini yapmış ve Beyaz Saray, alınan kararla anlaşmanın son kez uzatıldığı duyurmuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilme söylemlerine karşın, “İran Atom Enerjisi Kurumu, beklenen ve beklenmedik tüm durumlara hazır” mesajı vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.