Trump, Yeni Vergi Yasasını İmzaladı

  • 23 Aralık 2017
  • 912 kez görüntülendi.
Trump, Yeni Vergi Yasasını İmzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin vergi sisteminde son 30 yılın en büyük değişikliklerini içeren 1,5 trilyon dolarlık vergi paketini imzaladı. Trump’ın imzasıyla yasalaşan vergi paketi, Beyaz Saray’ın bu yılki en büyük zaferi olarak açıklandı.

Trump, Kongre’den hafta ortasında geçen “Vergi İndirimleri ve İstihdam Yasası”na ilişkin kanun teklifini, Oval Ofis’te düzenlenen törende imzaladı.

Ülkenin vergi sistemine 1980’li yıllardan beri yapılan en büyük değişiklikleri getiren vergi yasası, Trump’ın göçmenlik ve sağlık sigortası alanlarında yasal engellerle karşılaştığı ilk yılının en büyük başarısı olarak değerlendiriliyor.

Vergi paketine, içerdiği vergi indirimlerinin ülkenin orta sınıf aileleri yerine zenginlere ve şirketlere yarar sağlayacak olması nedeniyle topyekun karşı çıkan Demokratlar ise bu gerçeğin seçmenler tarafından anlaşıldığında Cumhuriyetçi Parti’ye ve Trump’a yönelik desteğin azalacağını savunuyor.

Düzenlemeyle, Amerikalı şirketlere yönelik kurumlar vergisi oranının 2018 itibarıyla yüzde 35’ten yüzde 21’e indirilmesi öngörülüyor.

Ülkedeki bireysel mükelleflere uygulanan vergi oranları bakımından da önemli değişikler içeren vergi kanununa göre, bireysel gelir vergisi oranları gelecek yıldan itibaren 10 yıl boyunca birkaç puan aşağı çekilecek.

Yeni vergi yasası, büyük şirketler ve varlıklı Amerikalılar için büyük çaplı, orta sınıf ve düşük gelirli aileler için de daha küçük çaplı vergi kesintileri öngörüyor.

Trump’ın imzasıyla birlikte, Amerika’da 1986 yılından bu yana ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir vergi reformu hayata geçirilmiş oldu. Ayrıca siyasi olarak bu gelişme, Trump yönetimi sırasında ilk büyük yasama icraatını oluşturuyor.

Uzmanların tahminlerine göre, yeni vergi kesintileri ülkenin zaten artan bütçe açığını daha da artırabilir ve federal hükümetin genel borçlarını 25 trilyona çıkarabilir. Bu ise geniş bir kaygıya sebep olmuştur. Tahminlere göre Trump yönetimi bütçe açığını kapatmak ve genel borçların hızlı artışına karşı koymak için refah programlarında kesintiye gideceği ve bundan da en fazla zararı toplumun fakir ve az gelirli kesiminin göreceği tahmin edilmektedir.

Cumhuriyetçilerin vergi paketi ayrıca, eski Başkan Barack Obama tarafından zorunlu hale getirilen sağlık sigortasının 2019 itibarıyla yeniden isteğe bağlı olmasını sağlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.