Trump’ın Ruhani ile görüşme talebinde bulunduğu ABD dışişleri bakanlığınca da teyit edildi

  • 01 Kasım 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
Trump’ın Ruhani ile görüşme talebinde bulunduğu ABD dışişleri bakanlığınca da teyit edildi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İran’ın, ABD başkanı Donald Trump’ın İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme talebini geri çevirdiği haberini doğrulayarak, fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Salı günü katıldığı rutin haftalık basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert,, Dışişleri bakanı Rex Tillerson, BM Genel kurul oturumu sırasında Trump’ın görüşme talebinin İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından geri çevrildiğini doğrulamıştır” ifadesini kullandı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram kasimi daha önce İran cumhurbaşkanı hasan ruhani’nin BM Genel kurul toplantısına katılmak için New York’ta bulunduğu sırada ABD başkanı Trump’ın kendisiyle görüşmek istediğini bildirmiş, ancak Trump’ın bu talebinin İran cumhurbaşkanı tarafından geri çevrildiğini bildirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ayrıca, İran’ın 2 bin km. menzilli balistik füzelerinin menzilini bundan fazlaya çıkarmayacağını açıkladığı yolundaki bir soruya da verdiği cevapta geçmiş tutumunu sürdürerek, Tahran’ın füze programının halen Washington için kaygı verici olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.