Tuğgeneral Hacizade: İran, bazı askeri alanlarda bir dünya gücüdür

  • 15 Kasım 2018
  • 1.350 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hacizade: İran, bazı askeri alanlarda bir dünya gücüdür

Ä°ran Devrim Muhafızları ordusu hava uzay karargahı komutanı tuÄŸgeneral Emir Ali Hacizade, Ä°ran’ın dünyada silahlanmanın bazı alanlarında çok üstün ve dünyada ilk sıralasında yer aldığını söyledi.

Ä°RNA  Ajansının verdiÄŸi habere göre TuÄŸgeneral Emir Ali Hacizade, dün Tahran’ın batısında yer alan Gazvin eyaletinin 3000 Åžehit Milli Kongresi’nde yaptığı konuÅŸmada bugün Ä°ran’ın askeri güç açısından çok önemli bir aÅŸamaya geldiÄŸini ve kimsenin bu gerçeÄŸi inkar etmediÄŸini söyledi.

Hacizade Ä°ran’a yönelik silah ve askeri yaptırımlara da deÄŸinerek bu durumun Ä°ran’ın kendi milli potansiyelinin artmasına ve Ä°ran’ın daha ucuza silah üretmesine sebep olduÄŸu gibi Ä°ran’ın halihazırda dünyaya silah ihraç edecek konuma yükseldiÄŸini söyledi.

Ä°ran Devrim Muhafızları hava uzay karargahı komutanı Hacizade, Ä°ran’ın savunma açısından bölgede diÄŸer ülkelere göre çok daha az bütçe ayırdığını belirterek, Suudi Arabistan’ın, Amerika ve Çin’den sonra dünyada en fazla askeri bütçe ayıran ülke olduÄŸunu ama bu durumun o ülkeyi askeri teçhizat üretme aÅŸamasına getirmediÄŸini söyledi.

Ä°ran Ä°slam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, 31 aÄŸustos 2016 tarihinde Bakanlar, Yetkiler, AraÅŸtırmacılar ve Ä°ran Savunma Bakanlığı uzmanlarını  kabulünde yaptığı konuÅŸmada; Ä°ran’ın askeri savunma gücünü artırması ve her türlü saldırıya karşı kendini savunma aÅŸamasına gelmesi gerektiÄŸini ve Ä°ran’ın her türlü muhtemel saldırıya karşı kendisinin de düşmanı etkisiz hale getirmek için misillemede bulunmasının en tabii hakkı olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Ä°ran Ä°slam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei konuÅŸmasının devamında şöyle dedi: ”Ãœlkelerin, masum insanların,  zorba güçlerin sultası ve katliamından kurtulması için ve onların bu giriÅŸimlerinin önlenmesi için savunma sanayi ve askeri alanda daha ileri aÅŸamaya gelinmelidir. Çünkü düşmanlar Ä°ran’ın güvenliÄŸini saÄŸlayamadığı gibi  bir düşünceye asla kapılmamalıdır” demiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.