Tuğgeneral Rızai: Urmiye saldırısından Türkiye’yi sorumlu tutuyoruz

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.156 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Rızai: Urmiye saldırısından Türkiye’yi sorumlu tutuyoruz

İran Polis Teşkilatı Sınır Güvenliği Komutanı, ülkenin Urmiye kentine bağlı sınır bölgesinde düzenlenen saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tuttuklarını ifade etti.

İran Polis Teşkilatı Sınır Güvenliği Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai, ülkenin kuzeybatı bölgesindeki Urumiye kentine bağlı sınır bölgesinde teröristler ile sınır muhafızları arasında çıkan, iki askerin şehit düşmesi ve 4 ila 7 askerin de yaralanmasına neden olan çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuğgeneral Rızai, “Urmiye kentinin yer aldığı Batı Azerbaycan eyaletinin birkaç ülke ile ortak sınırı vardır. Fakat maalesef Türkiye ile olan ortak sınırda farklı adlarla bazı terörist grupların faaliyetlerine tanık olmaktayız” ifadelerini kullandı.

İran sınır muhafızlarının dün akşam saatlerinde sınırın sıfır noktasında terörist bir grupla çatıştığını açıklayan Tuğgeneral Rızai, bu çatışmanın 45 dakika boyunca devam edip iki askerin şehit düşmesine neden olduğunu ifade etti.

Bu terör saldırısını şiddetle kınayan Tuğgeneral Kasım Rızai, “Teröristlerin eylemlerine çok sert yanıt verilecek. (Bu saldırıdan) Türkiye’yi sorumlu tutuyoruz, sözkonusu ülkenin bunu izah etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Dün akşam saatlerinde Urumiye kentine bağlı sınır bölgesinde PJAK’lı olduğu belirtilen teröristlerle İran sınır muhafızları arasında şiddetli bir çatışma yaşanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.