Tuğgeneral Selami: Kükreyişimiz, Düşmanların Kabusu Olacak

  • 18 Şubat 2015
  • 838 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: Kükreyişimiz, Düşmanların Kabusu Olacak

İsfahan’da konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, İran’ın bölge ve dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu ve İran halkının yaptırımlar ve baskılar karşısında direniş gösteren ve büyük bilimsel başarılara imza atan bir millet olduğunu ve tüm bunların şehitlerin kanı ile gerçekleşebildiğini vurguladı.

İran’ın her zaman emperyalizm ve sömürge ile mücadele ve hak ve bilim yolunda ilerlemenin öncüsü olacağını belirten Selami, “Dünya emperyalizmi ve düzeni, bugünlerde özellikle üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm gençlerimizin kalbi ve beyinlerini ele geçirmeye çalışıyorlar ve İranlı müslüman gençlerin İslami inançlar ve değerlerden uzaklaşmasını istiyorlar. Batı dünyasında, insan hakları tamamen yok olan bir kavram haline gelmiştir. Batıda insan hakları ismi ile diktatörlük yaratıldığı ve tüm dünyaya yayılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu düşünceler, hiçbir insani fıtrat ile uyumlu olamaz” dedi.

Selami sözlerinin devamında  İran’ın günümüzde düşmanların tüm politikalarını etkisiz kılabilecek bir güce sahip olduğunu belirterek, “Bir anlık kükreyişimiz, düşmanlarımızın kabusu olabilir. Hizbullah güç kazanıyor, Suriye yönetimi hala çalışmalarına devam ediyor, Irak başarıya ulaşıtı ve Yemen ve Bahreyn’de halk ayağa kalkıyor, tüm bunlar İran’ın dünya emperyalizmi karşısındaki gücünü gösteriyor. İran, günümüzde bölgedeki en önemli ve etkili role sahiptir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.