Tümgeneral Süleymani’nin komutanlığı sonucu DEAŞ’ın son kalesi yıkıldı

  • 20 Kasım 2017
  • 1.618 kez görüntülendi.
Tümgeneral Süleymani’nin komutanlığı sonucu DEAŞ’ın son kalesi yıkıldı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani El Bukemal operasyonunu bizzat komuta ederek, bu büyük zaferin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
Suriye ordusu ve müttefikleri Deyr ez-Zor’un güneydoğusunda, Irak sınırında bulunan El Bukemal kentini DEAŞ’tan kurtardı.

El Meyadin kanalının haberine göre de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani sözü geçen El Bukemal operasyonunu bizzat komuta ederek, bu büyük zaferin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
Geçtiğimiz haftalarda Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri de El Bukemal’in komşusu olan El Kaim kentini DEAŞ’tan geri almıştı.

El Meyadin’de yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta ikinci aşaması başlayan El Bukemal’i kurtarmaya yönelik operasyonda kentin 30 kilometre batısında çok sayıda bölge DEAŞ’tan geri alınırken, El Bukemal’i kuşatan Suriye ordusu ve müttefikleri, operasyonu bugün başarıyla tamamladı.

Ulaşılan son bilgilere göre, Suriye ordusu serbest bırakılan bölgeleri teröristlerce yerleştirilen mayınlardan temizlemeye çalışıyor. Bazı kaynakların akatardığına göre de kentin özgür bırakma operasyonu neticesinde 50 DEAŞ militanının öldürülmesiyle birlikte birçoğunun da yaralandığı öğrenildi.

El Bukemal’in DEAŞ’tan kurtarılması bu kentin terör örgütünün Suriye’deki son kalesi olduğundan dolayı büyük bir önem taşımaktadır. İleri sürülen bazı iddialar ise DEAŞ’lı teröristlerin Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde bulunan bölgelere kaçtığını bildirdi ancak bunlar hiçbir resmi kaynak tarafından daha onaylanmış değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Bismillah. ABD Suriye de kalış bahanesi için yeni bir IŞİD kuramaz veya farklı bir radikal grubu desteklemezse Türkiye ile Pyd üzerinden savaşabilir ve tabi İran-Esad ve Rus güçleriyle ki İran sessiz planlara hazır olmalı ve israil ve abd İran’a saldırı planını en stratejik zaman ve yolla planladıkları için oraya çıkarma yapmaları beklenmesin abd hile ülkesi sessiz yapmak yani anlatabildim. Dünyada tek süper güç Allah’ın nuru üzre hakim olacaktır. Burda süper kelimesi yerine gerçek demeli belkide. Belki 1 belki 100 belki 1000 yıl daha az veya fazla ama mutlaka olacak! O kadar yani:) Sabır ve azimle yola devam arınmak yükselmek yüceltmek ancak Allah’ın kudreti karşısında zelilliğini insanların dediği gibi haddini bilerek ve selam. Salavat ve accil ferec inşallah! Bana da dua edin ha, tamam! Nokta

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.