UAEK: İran Fordu nükleer tesislerinde taahhütlerine bağlı kaldı

  • 17 Ocak 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
UAEK: İran Fordu nükleer tesislerinde taahhütlerine bağlı kaldı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran’la 2015 yılında varılan nükleer anlaşma çerçevesinde belirlenen zaman içinde taahhütlerini tam olarak yerine getirdiğini bildirdi.

Viyana’dan İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, UAEK dün yayınladığı bildiride, İran’ın Fordu tesislerinden  yüzlerce santrifüjü söktüğü ve tesislerden çıkardığını belirterek İran’ın bu zamana kadar taahhütlerine tam olarak bağlı kaldığını bildirdi.

İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığı konusunda   bir sorun görülmediğinin  yer aldığı bildiride, İran’ın UAEK ile belirlediği programları çok iyi bir şekilde  yerine getirdiğine dikkat çekildi.

Bu arada  cuma günü de Amerika’da bazı çevreler, Trump’tan, nükleer anlaşmayı iptal etmesi yönünde verdiği sözü  göreve geldiğinde yerine getirmesini isterlerken bu anlaşmanın Amerika açısından kabul edilemez olduğunu bildirdiler. Bazı çevreler de, Amerika’nın anlaşmayı iptal etmesi halinde uluslararası arenada tamamen itibarsız hale geleceğini bildirerek Trump’ın anlaşmaya bağlı kalmaktan başka çaresinin olmadığını bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.