Uluslararası Fars Körfezi Konferansı sona erdi

  • 29 Nisan 2016
  • 805 kez görüntülendi.
Uluslararası Fars Körfezi Konferansı sona erdi

Uluslararası “Fars Körfezi, Kapasiteler ve Önündeki Sorunlar” konferansı yayınladığı bildiri ve Kaptan Abbas deniz seyahatnamesinin görücüye çıkması ile sona erdi.

İRİB’in bildirdiğine göre kapanış bildirisinde Fars Körfezi bazı kıyı ülkelerin bu bölge için sahte isim kullanması, Arabistan’ın Yemen ve Bahreyn ülkelerine askeri saldırısı kınandı.

Uluslararası “Fars Körfezi, Kapasiteler ve Önündeki Sorunlar” konferansı, ulusal Fars Körfezi gününü anmak, Fars Körfezini jeopolitik, tarihi ve hukuki boyutlardan rolü ve konumunu açıklamak ve İran’ın bu bölgeye en az 2500 yıllık hakimiyetini ele almak hedefi ile gerçekleşti.

Irak ve Bahreyn’den temsilcilerin yanısıra, UNESCO başkanın da katıldığı konferansta İngiltere’nin Fars Körfezi için sahte ismin kullanılmasındaki rolü, Fars Körfezinde arkeolojik çalışmalar, ayrıca İranlıların denizcilik bilimi hakkında bilgiler aktarıldı.

Miladi 1622 yılında böyle bir günde Portekizler, İran adalarına 117 yıl hüküm sürerek sömürmesi ardından İmamgoli Han liderliğinde Fars Körfezi’nden kovuldular. Bu münasebetle bugün İran takviminde ulusal Fars Körfezi olarak kayda geçti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.