Uluslararası Filistin İntifadası ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı kınadı

  • 26 Şubat 2018
  • 972 kez görüntülendi.
Uluslararası Filistin İntifadası ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı kınadı

İran İslami Şura Meclisi’nde Uluslararası Filistin İntifadası’nı Destekleme Konferansı daimi sekterliği, Amerika’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüse taşıma kararını kışkırtıcı bir girişim olarak kınadı.

Mehr haber ajansına göre, İran İslami Şura Meclisi’nde Uluslararası Filistin İntifadası’nı Destekleme Konferansı daimi sekterliği, yayınladığı bildiride, Amerika’nın sözkonusu kararının İslam ümmeti ile Filistin ve Arap halkının duygularını yaralayacağını belirterek, siyonist İsrail ile Amerika’nın işgal altındaki Filistin topraklarındaki bu gibi girişimlerinin asla Filistin milletinin tarihi gerçeklerini gizleyemeyeceğini ve asla işgalci rejimin Kudüs üzerindeki işgalini ve sultasını da meşrulaştırmayacağını kaydetti.

Yayınlanan bildiride, uluslararası toplum, Avrupa Parlamentosu, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Bağlantısızlar Hareketi’nden Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararından vazgeçmesi için baskı yapmalarını zira bu kararın işgal altındaki topraklar ve bölgende yeni sorunlara neden olacağı uyarısında bulunarak bu kararı kınamalarını ve gerekli önlemleri almalarını istedi.

Uluslararası toplum ve bölgenin itirazlarına rağmen Amerikan dışişleri bakanlığı 14 Mayıs tarihinde Tel Aviv’deki büyükelçiliğin Kudüs’e intikal edileceğini ve o tarihten itibaren çalışmalarına Kudüs’ten devam edeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.