UNRWA’ya Filistin Hizmetlerini Kısıtlama Kararından Geri Adım Atma Çağrısı Yapıldı

  • 29 Temmuz 2015
  • 729 kez görüntülendi.
UNRWA’ya Filistin Hizmetlerini Kısıtlama Kararından Geri Adım Atma Çağrısı Yapıldı

Mülteciler İçin Halk Komitesi yetkilileri, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’yı hizmetlerinde kısıtlamaya gitme politikası konusunda uyararak, bu politikaya son verilmesi çağrısında bulundu.

Han Yunus’daki UNRWA binası önünde Mülteciler İçin Halk Komitesi’nin dün (28 Temmuz Salı) düzenlediği protesto gösterisine katılanlar, UNRWA’dan BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu kararları doğrultusunda Filistinli mültecilere yönelik görevlerini yerine getirmesini istedi.

Mülteci İşleri Dairesi Kamplar Genel Müdürü Mazin Ebu Zeyd, bağışta bulunan ülkelere ve özellikle de Arap ülkelerine seslenerek, Filistin halkının direnişini desteklemeleri ve UNRWA’nın bütçe açığını kapatmaları çağrısında bulundu.

Han Yunus’taki Mülteciler İçin Halk Komitesi Başkanı Muhammed Ebu’s-Said de UNRWA’nın politikası konusunda uyarıda bulunarak, örgütün hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesinin hizmetlerini tamamen sona erdirmesinin ön adımı olduğunu söyledi.

Ebu’s-Said, örgütün BM kararları doğrultusunda kurulduğunu hatırlatarak, BM kararı olmadan UNRWA’nın hizmetlerine son veremeyeceğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.