Vaezi: Amerika dünya emperyalizminin bir sembolü olarak giderek inzivaya sürükleniyor

  • 05 Kasım 2017
  • 1.057 kez görüntülendi.
Vaezi: Amerika dünya emperyalizminin bir sembolü olarak giderek inzivaya sürükleniyor

Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Mahmud Vaezi, 13 Aban Dünya Emperyalizmiyle Milli Mücadele Günü’ne işaretle, dünya emperyalizminin sembolü olan Amerikan devletinin, İran ve İslam dünyasında her geçen gün inzivaya sürüklendiğini söyledi.

Vazei, sosyal paylaşım sitesi İnstegram hesabından yaptığı açıklamada, bugün dünya emperyalizmine karşıtlık ve nefretin, dünyanın dört bir tarafında görüldüğünü ve bunun artık belirli bir coğrafya ile sınırlı olmadığını belirterek, artık başta Amerika olmak üzere hiç bir gücün dünyada tek başına dünyayı sultası altına alamayacağını ve milletlere kendi isteklerini dayatamayacaklarını söyledi.

Vaezi, bugün dünyada Amerikan ve dünya emperyalizmine karşı varolan bu durumun İran İslam İnkılabı’nın bereketlerinden biri olduğunu söyledi.

Hicri Şemsi takvime göre 13 Aban miladi takvimle 4 Kasım tarihi İran’da her yıl Dünya Emperyalizmiyle Milli Mücadele Günü olarak kutlanıyor.

Dün Tahran ve İran genelinde yapılan merasimlere başta üniversiteli öğrenciler olmak üzere İran halkının çeşitli kesimleri gösterilere görkemli bir şekilde katıldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.