Velayeti: Amerika nükleer anlaşmaya bağlı kalmıyor

  • 18 Temmuz 2016
  • 809 kez görüntülendi.
Velayeti: Amerika nükleer anlaşmaya bağlı kalmıyor

Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Amerikalıların nükleer anlaşmayla ilgili olarak taahhütlerine bağlı kalmadığını söyledi.

Velayeti, dün Tahran’da bir oturumda yaptığı açıklamada, İran aleyhindeki yaptırımların tamamen kaldırılmadığını zira Amerika’nın yaptırımların kaldırılması gerektiğine dair maddeyi uygulamaya koymadığını söyledi.

Velayeti, İran İslam Cumhuriyetinin nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını belirtirken; İslam inkılabı rehberinin bildirdiği gibi Amerikalıların belki yaptırımları kaldıracağını ama bir başka bahanelerle yeniden yaptırımlara başlayabileceklerini ve bunun İran tarafından kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Velayeti, ”anlaşmaya göre karşı tarafın İran için bazı kolaylıkları sağlaması ve yaptırımları kaldırması gerekir ve böylece İran’la ticari ve iktisadi ilişkilerde sorun yaşanmasın ama henüz bu doğrultuda karşı taraf taahhütlerine bağlı kalmamıştır” dedi.

Velayeti, İran’ın bölgedeki başarısının da her zamankinden daha güçlü olduğunu belirterek, Irak’ta mevcut duruma da işaretle, ”IŞİD Felluce’de yenilgiye uğradı ve Irak’ta güvenlik sağlanmıştır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.