Velayeti: Beşar Esad, uluslararası güçlerin projelerine direnmenin mümkün olduğunu gösterdi

  • 10 Ekim 2017
  • 1.003 kez görüntülendi.
Velayeti: Beşar Esad, uluslararası güçlerin projelerine direnmenin mümkün olduğunu gösterdi

İmam Seyyid Ali Hamanei’nin Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye’nin Tahran Büyükelçisi ile bir araya geldi.

Velayeti bu görüşmede, “Suriye devleti özellikle sayın Beşar Esad, bölgedeki direniş güçlerinin en büyük detekçisi olduğunu gösterdi. Terör destekçileri olan Amerikanlar ve Suudiler birkaç hafta içinde Suriye devletini devirebileceğini sanıyordu. Fakat Suriye hükümeti Beşar Esad’ın talimatı vasıtasıyla 6 yıldır devam eden uluslararası savaşa karşı direniş göstererek büyük kazanımlar elde etti” ifadelerinde bulundu.

Velayeti, “Suriye devleti ve sayın Beşar Esad, uluslararası güçlerin bölgede yürüttüğü projelerine karşı direnmenin mümkün olduğunu gösterdi” dedi.

Ali Ekber Velayeti sözlerini şöyle sürdürdü: Amerikanlar ve Siyonistler, temeli Tahran’da atılan ve Yemen’e kadar ulaşan direniş güçleriyle yaptığı düşmanlıklardan herhangi bir sonuç elde edemez. Bana göre, Şam yönetimi ile Suriye halkı ülkenin toprak bütünlüğü ve eğemenliğini koruma konusunda elinden geleni yapıyor.

ABD askeri birliklerinin Suriye doğusu ve kuzeydoğusundaki artan hareketliliğine işaret eden Velayeti, “Onlar Suriye’yi parçalamak istiyorlar. Bu komployu Irak’ta da uygulamaya çalıştılar. Siyonistlerin bölgedeki kuklası Amerika Ortadoğu’da ikinci İsrail kurmaya çalışıyor. Kanaatimce bu faaliyetler asla başarılı olamaz.

İnkılap Rehberi Başdanışmanı, direniş güçlerinin şimdiye kadar Suriye, Irak ve Yemen’de başarılı olduklarına dikkati çekerek, onların hazırlanan parçalama komplolarına karşı bile başarılı olacaklarını ifade etti.

Bunlara ilave olarak Velayeti, İran İslam Cumhuriyeti’nin her zaman diğer ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösteriğini dile getirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.