Yahudi Kadınlara Sözde “Heykel” Hakkında Bilgi Vermek İçin Kurs Açıldı

  • 29 Ocak 2015
  • 999 kez görüntülendi.
Yahudi Kadınlara Sözde “Heykel” Hakkında Bilgi Vermek İçin Kurs Açıldı

Sözde heykel örgütleri, Yahudi kadınlara heykelin tarihi ve Yahudi hurafelerine göre Mescid-i Aksa’nın enkazı üzerinde inÅŸa edildiÄŸi zamana nasıl hazırlanacakları hakkında bilgi vermek üzere yeni bir eÄŸitim kursu açıldığını ilan etti.

El-Halil vilayetinde kurulu Kiryat Arba Yahudi YerleÅŸkesi’ndeki kursta sözde heykel alanında faaliyet gösteren kadın aktivistlerin kursa katılacak Yahudi kadınları eÄŸitecekleri ifade edildi.

Kursta “Heykel Kadınları” olarak adlandırılan gruba sözde heykelin Yahudi kaynaklarına göre tarihi ve önemi hakkında bilgi verileceÄŸi, eski Mısır döneminden ikinci heykelin harabına kadar geçirdiÄŸi aÅŸamaların anlatılacağı, “Heykel ve Kadın” sloganıyla ikinci kez düzenlenen kursta, kadınlara yeni doÄŸan bebek için sözde heykele nasıl kurban sunulacağı hakkında bilgi verileceÄŸi belirtildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, dün (28 Ocak ÇarÅŸamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sözde heykel örgütlerinin Mescid-i Aksa’nın yıkılması ve yerine Yahudilerce kutsal sayılan heykelin inÅŸası için yaptıkları çaÄŸrıların ve propagandaların arkasının kesilmediÄŸini söyledi.

Bildiride, söz konusu etkinliklerin dindar Yahudilere yönelik olmaktan çıktığını ve laikler de dahil daha geniş bir kesime hitap eder hale geldiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.