Yahya Es-Sinvar: 14 Mayıs Filistin Halkı ve Direnişi İçin Dönüm Noktası Olacak ​

  • 10 Mayıs 2018
  • 2.220 kez görüntülendi.
Yahya Es-Sinvar: 14 Mayıs Filistin Halkı ve Direnişi İçin Dönüm Noktası Olacak ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar, 30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü durdurmak için bölge ülkelerinden ve uluslararası çevrelerden girişimde bulunanlar olduğunu açıkladı.

Es-Sinvar, 14 Mayıs gününün Filistin halkının ve direnişinin tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir gün olacağını ifade etti.

“Milyonluk Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü” sloganıyla dün (9 Mayıs Çarşamba) gençlerle yapılan buluşmada konuşan Es-Sinvar, Hamas’ın ve diğer grupların Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün durdurulması için girişimde bulunan ülkelere bunu yapamayacaklarını söylediklerini bildirdi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılanların önünde olamasalar bile yanlarında yer alacaklarını kaydeden Es-Sinvar, dönüş hakkından vazgeçmeyeceklerini ve Kudüs’ten taviz vermeyeceklerini söyledi.

Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı geri gelmeyecek şekilde kıracaklarını belirten Es-Sinvar, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Filistin davasına yeniden itibar kazandırdığını ifade etti.

Hamas lideri, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü durdurmalarını isteyenlere “Bütün dünya bir araya gelse kaplan kafese geri sokulamaz” dediklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.