Yediot: “Güvenlik İşbirliği Olmasaydı Abbas Şu Anda Koltukta Olmazdı”

  • 15 Aralık 2014
  • 863 kez görüntülendi.
Yediot: “Güvenlik İşbirliği Olmasaydı Abbas Şu Anda Koltukta Olmazdı”

Mahmud Abbas’ın şu ana kadar iktidarda kalabilmesini İsrail ile sürdürülen güvenlik işbirliğine bağlayan Yediot Aharanoot gazetesi, “şu anda Filistinliler arasında ‘Filistin rahatladı’ gibi iki kelimenin yaygınlaştığını görüyoruz, ancak bundan daha önemlisi Filistin’in omuzları düşmüş zayıf liderinin arkasında koşmasıyla devlet kurma hayali soldu ve yok oldu. Kayda değer bir kazanıma imza atmayan liderinin döneminde esirler kurtarılamadı, topraklar geri alınmadı ve ekonomik alanda da bir ilerleme olmadı” tespitinde bulundu.

Bugünkü (15 Aralık Pazartesi) sayısının baş makalesinde Mahmud Abbas’a seslenen gazete, güvenlik işbirliği nedeniyle omuzuna binen büyük borcunu ödemeye çağırarak, “işbirliği olmasaydı Mahmud Abbas şimdiye kadar kesinlikle bu kadar süre başkanlık koltuğunda oturamazdı” dedi.

Gazete, işbirliğinin uzantılarına da değinerek, Abbas yönetimiyle İşgal rejimi arasındaki güvenlik işbirliğinden Mısır ve Ürdün’ün de memnun olduğunu belirterek, Hamas’ı zayıflatmak isteyen iki ülke için bu işbirliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Gazete, şu anda İsraillilerin zihnini Mahmud Abbas’ı iktidarda nasıl tutabilecekleri konusunun meşgul ettiğini, daha büyük yangınlardan kaçınmak için de kendisine makul çözümler önerdiklerini yazdı.

Yazının devamında ise “Gizli yürütülen işbirliği olmasaydı ve Hamas mensuplarının yapmak istedikleri eylemler Şabak tarafından engellenmeseydi hiçkimse Ebu Mazin’in bu kadar süre kılına dokunulmadan koltukta kalmasını garanti edemezdi” ifadeleri yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.