Yemen güçleri, son aylarda geniş bir alanı işgalden kurtardı

  • 19 Eylül 2021
  • 805 kez görüntülendi.
Yemen güçleri, son aylarda geniş bir alanı işgalden kurtardı

Yemen ordusu ve halk güçleri geçen 3 ay zarfında bu ülkenin iki vilayetinde 3 bin 290 kilometre karelik bir alanı Suudi koalisyonun işgalinden kurtarmayı başardılar.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ne bağlı güçler geçtiğimiz aylarda, Mab ve Beyza vilayetlerinde kayda değer biçimde ilerleme kaydederek, 3 bin 290 kilometre karelik bir alanı Suudi koalisyonun işgalinden kurtardı.

Bu arada, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Yahya Seri yaptığı açıklamada; Suudi koalisyon ve kiralık unsurlarına karşı düzenlenen füzeli ve İHA’lı saldırılar ve düşmanın ağır hasar ve kayıplarına işaretle, el Bas eş Şedid operasyonunun detaylarını paylaştı.

El Bas eş Şedid operasyonunun Yemen’i işgalciler ve saldırganlardan kurtarma aşamalarının yeni aşaması olduğunu ve askeri coğrafyaya uygun taktikler çerçevesinde yeni kanalları açtığını vurguladı.

Yemen füze birliklerinin Suudi topraklarının derinliğinde 33 ve Yemen içinde 128 olmak üzere 161 füzeli saldırısı düzenlendiğine dikkat çeken General Seri, düşmanın toprakları içinde 136 ve Yemen’in işgal edilen topraklarında 183 olmak üzere 319 İHA’lı saldırının da İHA birliği tarafından gerçekleştiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.