Yemen Halkı Asla Amerika ve Arabistan’ın Hakimiyetine Boyun Eğmeyecektir

  • 29 Nisan 2018
  • 1.031 kez görüntülendi.
Yemen Halkı Asla Amerika ve Arabistan’ın Hakimiyetine Boyun Eğmeyecektir

Yemen Ensarullah hareketi siyasi ofisi üyesi, Yemen halkının Amerika ve Suudi Arabistan’ın hâkimiyetine asla boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Ensarullah Hareketi Siyasi Ofisi üyesi Ali el-Ghahum, Yemen Yüksek Siyasi Konsey eski Başkanının cenaze töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen’e karşı saldırı ne kadar devam ederse etsin, Yemen halkının iradesi bitmeyecektir.

Yemen halkı, Arabistan ve Amerika’nın Yemen halkına diz çöktürme çabalarına rağmen bir kez daha ilke ve değerlerine bağlılıklarını vurgulamaktadırlar. Yemen halkı Amerika ve Arabistan’ın hâkimiyetine boyun eğmeyecektir. Arabistan’ın Yemen’e saldırıları başladığı günden itibaren biz kefenlerimizi beraberimizde taşıyoruz ve fedakârlıkta ve öz veride bulunmaya hazırız.

Şehit Salih el Samed, Filistin davasına inanıyordu ve onun şehadeti sadece Yemen için değil, Arap ve İslam ümmeti için bir kayıp sayılmaktadır. Yemen’e saldırı emri Washington’dan çıkmıştır ve bunun durması da Amerika’nın elindedir ve bu ülke Yemen’de işlenen cinayetlerin sorumlusudur.’

Hatırlanacağı üzere Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Salih el-Samed, Suudi savaş uçaklarının el-Hadide’ye düzenlediği hava saldırısında şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.