Yemen Hizbullahı: Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde güvenli hiçbir nokta kalmayacaktır

  • 30 Temmuz 2018
  • 1.532 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı: Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde güvenli hiçbir nokta kalmayacaktır

Yemen Ensarullah Hareketi siyasi komisyonu üyesi Yemen’de Sınırsız adlı TV programında yaptığı açıklamada; “Bundan sonra Yemen füzeleri ve havan topları, BAE ve Arabistan’ın siyasi merkezlerini, petrol caddelerini ve tesislerini hedef alacaktır ve Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde güvenli hiçbir nokta kalmayacaktır.” dedi.

İbrahim Deylimi ayrıca, bu iki ülkede bulunan yabancı şirketleri uyararak; Arabistan ve BAE’deki yabancı yatırım şirketleri de Ensarullah füzelerinden güvende olmayacak, ifadelerini kullandı.

Yemen Ensarullah Hareketi siyasi komisyonu üyesi daha sonra, Yemen’de şuan bir insanlık faciasının yaşanmakta olduğunu belirterek; insan hakları kuruluşları derin sessizliğe gömülerek bu cinayetlere göz yumuyorlar, dedi.

Ensarullah üyesi ayrıca Birleşmiş Milletler’in Yemen’deki uygulamalarını eleştirerek; BM üyelerinin mazlum Yemen halkını savunmak yerine müdahalecileri savunduğunu belirtti.

Ensarullah Hareketi siyasi komisyonu üyesi açıklamalarının devamında, Amerika ve Arabistan’ın Yemen’deki füzelerin İran’dan alındığına ilişkin iddialarına yanıt olarak; bu tür açıklamalar ayrımcı ifadelerdir ve onlar Yemen halkı karşısında yenildiklerine inanmak istemiyorlar, ifadelerini kullandı.

İbrahim Deylimi son olarak; Yemen halkı füze yapma konusunda hala eski gücüne sahiptir ve biz askeri darboğazlarda gözle görülür bir askeri ilerleme sağlamayı başardık açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.