Yemen Hizbullah’ı Arabistan’ın güneyini 27 füzeyle vurdu!

  • 29 Ağustos 2017
  • 1.483 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullah’ı Arabistan’ın güneyini  27 füzeyle vurdu!

Yemen ordusu ve halk direniş komitesi füze ve topçu bataryası, Arabistan’ın güneyine 27 Katyuşa füzesinin fırlatıldığını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Yemen ordusu ve halk direniş komitesi füze ve topçu bataryası, dün akşam Yemenli güçlerin Suudi saldırganların cinayetlerine misillemede bulunmak amacıyla Arabistan’ın güneyinde yer alan Nacran’ın muhtelif bölgelerinde Suudi rejim güçlerinin içtima alanlarını Katyuşa füzeleri ile hedef aldılar.

Diğer yandan Yemenli güçlerin Hicce eyaletinde Midi bölgesinin tüm çöllerini Suudi rejimi kiralık güçlerinden geri aldıkları açıklandı.

Yemenli güçler ayrıca ülkenin güneyinde bulunan el-Bayza eyaletinde ez-Zaher bölgesinde Suudi rejimi uşakları ve el-Kaide teröristlerini hedef alarak düşmana çok ağır zayiat verdirdiler. Bu saldırıda 20’nin üzerinde Suudi rejimi kiralık askeri ve teröristin öldürüldüğü veya yaralandığı bildirilmiştir.

Yemenli askeri bir kaynak bu operasyonda Suudi rejim güçlerinden bir çoğunun esir alındığını ve çok miktarda silah ve askeri araç ve gerecin de ganimet alındığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.