Yemen Hizbullahı İslam Ümmetine Müjdeli Haber Verdi

  • 18 Haziran 2018
  • 1.611 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı İslam Ümmetine Müjdeli Haber Verdi

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü bu ülkedeki son gelişmelere yönelik yaptığı bir açıklamada, Batı Kıyı cephesindeki tüm yolların işgalci güçlerin üzerine kapatıldığını belirtti.

El Naşre’nin haberine göre, Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam yaptığı bir açıklamada, “Batı Kıyı cephesindeki tüm yollar işgalci güçlerin üzerine kapatılmıştır ve onlar halihazırda önceden planlayamadıkları bir tür yıpratma savaşıyla karşı karşıyalar” ifadelerinde bulundu.

Ensarullah sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü: İşgalci güçlere ait savaş uçakları, muhripler ile zırhlı teçhizatlar bile onların herhangi bir işine yaramıyor. Koalisyona ait basın kuruluşları tarafındam öne sürülen iddialar ise hiçbir hakiki kanıta dayanmamaktadır.

Yemenli güçler dün Suudi Arabistan’a ait askeri mevzileri “Cizan” bölgesinde hedef alarak koalisyon güçlerine büyük bir darbe vurmayı başarmıştı.

Öte taraftan da El Hudeyde Vali Yardımcısı Şeyh Abdurrahman El Cimaii koalisyon güçlerinin Hudeyde havalimanına asla ulaşmadığını ve bu yönde yayılan iddiaların esastan yalan olduğunu açıklamıştı.

Koalisyon güçlerinin propaganda amaçlı yalan dolan haberleri yaymaya çalıştığını belirten Hicri, “Yemen gönüllü halk birlikleriyle ordu güçleri, Hudeyde havalimanına tam kontrol sağlamış durumda. Yemenli güçler ilaveten Batı Kıyı’daki çatışmalarda koalisyon güçlerini bir tür yıpratma savaşıyla karşı karşıya bırakmıştır” diye konuşmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.