Yemen Hizbullahı, Suudi Rejimi’nin Abha Havalimanını vurdu!

  • 29 Temmuz 2019
  • 713 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı, Suudi Rejimi’nin  Abha Havalimanını vurdu!

Yemen Silahlı kuvvetler sözcüsü bu sabah yaptığı açıklamada, Yemen ordusu ve halk komiteleri güçlerinin Suudi rejimin Abha havaüssünü İHA’larla hedef aldıklarını belirtti.

Yemen El’Mesire kanalının verdiği haberde, Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Yahya Serii yaptığı açıklamada sözkonusu operasyonun ‘Gasıf-2’ yerel İHA’larıyla yapıldığını ve saldırgan Suudi güçlere ait önemli askeri merkezlerin hedef alındığını belirtti.

Operasyon sonucu Abha havaalanının tüm faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi.

Yemenli yetkili, sözkonusu operasyonların Suudi güçlerinin saldırıları ve cinayetlerine bir misilleme olduğunu belirtti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta da Arabistan’ın güney bölgeleri  ABD’nin bölgedeki patriot füzelerine rağmen Yemen güçlerinin İHA saldırılarıyla hedef alındığı bildirildi.

Suudi rejimin havalimanı ve  önemli askeri üslerine yönelik  Yemen ordusu ve halk komiteleri  güçlerinin İHA saldırıları, Riyad hükümetinin korkulu rüyasına dönüşürken bu saldırılara engel olmakta da yetersiz bırakıyor.

Arabistan’ın güneyindeki Cizan ve Abha hava üssü son haftalarda defalarca Yemen güçlerinin saldırılarına hedef olurken, sözkonusu havalimanındaki hassas noktalar imha edildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.