Yemen’de esir Suudi askeri serbest bırakıldı

  • 30 Ocak 2019
  • 1.640 kez görüntülendi.
Yemen’de esir Suudi askeri serbest bırakıldı

Yemen Ensarullah hareketi, hareketin lideri Abdulmelik el’Husi’nin girişimiyle hasta Suudi esir askeri serbest bıraktıklarını söyledi.

Yemen Esir İşleri Milli Komite başkanı Abdulkadir Murtaza, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ensarullah hareketinin iki haftadır sözkonusu hastayı Suudi Arabistan’a teslim etmek için çaba gösterdiğini ve bu konuda BM’yi arabulucu olarak devreye soktuğunu ama Suudi rejiminin bu konuda duyarsız kaldığını ama dün Kızılhaç uçağıyla sözkonusu esir askerin Suudi Arabistan’a gönderildiğini bildirdi.

BM’nin arabulucuğulunun bu süreçte bir fayda vermediğini belirten sözkonusu yetkili, bizzat Ensarullah hareketinin lideri El’Husi’nin emriyle hasta esirin dün Arabistan’a gönderildiğini söyledi.

Bu arada Suudi Arabistanlı esir asker Musa Avaci’nin dün akşam saatlerinde Riyad’daki Kral Selman Hava Üssü’ne ulaştığı bildirildi.

Yemenli taraflar, BM himayesinde İsveç’in başkenti Stockholm’de 6-13 Aralık 2018’de gerçekleştirilen istişare toplantılarında esir değişimi, Hudeyde’de ateşkes, limanlar ve Taiz’le ilgili anlaşma imzalamıştı.

Suudi rejiminin Yemen’e mart 2015’te saldırmasından bu yana bu ülkede en az 14 bin sivil öldü onbinlercesi yaralandı milyonlarcası da evinden barkından oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.