Yemen’de İnsanlık Faciasının Had Safhaya Ulaştı

  • 25 Mart 2017
  • 1.121 kez görüntülendi.
Yemen’de İnsanlık Faciasının Had Safhaya Ulaştı

Sınır Tanımayan Doktorlar temsilcileri Paris’te katıldıkları basın toplantısında yaptıkları açıklamada aşırı derecede gıda yetersizliği ile karşı karşıya kalan aralarında 3 milyon kadın ve çocuğun da bulunduğu Yemen halkının yüzde 60’nın açlık krizine maruz kaldıklarını ve Yemen’deki tedavi merkezlerinin yarısından fazlasının hastalara hizmet veremediklerini ve tedavisi imkansız hastalıklara yakalandıklarını duyurdu.

Suudi rejimi Amerika’nın yoğun destekleriyle mart 2015’den beri ülkenin devrik cumhurbaşkanı  Mansur Hadi’nin iktidara geri dönmesini sağlamak için Yemen halkına karşı vahşi saldırılarını başlattı. Bu saldırılarda bugüne kadar on binlerce sivil insan ölüp yaralanmıştır ve Yemen’deki birçok bölgede altyapı tesisleri ve önemli iktisadi merkezleri de kısmen veya tamamen tahrip edilmiştir.

BM’in Yemen krizine ilgisiz kalması Arabistan’a uluslararası yasalar ve konvansiyonlarını hiçe sayarak Yemen halkını katliamdan geçirmesine yeşil ışık yaktığı manasındadır. Arabistan’ın Yemen’deki amaçlarına ulaşmada ağır hezimete uğraması ile bu rejimin uğradığı yenilgilerini örtbas etmek için Yemen’de geçmişe göre daha korkunç ve vahşi cinayetlere kalkıştığı gözleniyor.

Suud yetkililerinin Yemen’e karşı savaş ortamını kızıştırmak için yoğun çaba harcıyor . Her gün Yemen’de insanlık faciasının had safhaya ulaştığına şahit oluyoruz. Yemen meselesi bazı uluslararası teşkilatların Yemen buhranına yönelik kaygı ve endişelerini dile getirdikleri ve bu konuda uyarıda bulundukları bir dönemde BM’in maalesef Yemen’deki insanlık faciasının durması yönünde pratikte hiçbir adım atmayıp diğer uluslararası kurum veya teşkilatlarla işbirliğinde bulunmaktan kaçınıyor.

BM’in dünyada meydana gelen krizlere yönelik pasif davrandığını göz önüne alarak dünyada güvenlik ve barış sağlayan bir kurum olarak Suudi lobisinin etkisi altında kalarak onların Yemen’de işledikleri cinayetler ve tecavüzlerine yeşil ışık yaktığını anlaşılıyor. BM eski genel sekreteri Ban Ki Mun Arabistan’ın çocukları öldürmesi konusunda kara karneye sahip olduğunu belirtmesi üzerine geri adım atarak Arabistan’ın adını Yemenli çocukları katliam listesinden silmeye kalkıştı. Aslında BM’nin Arabistan’ın Yemen’deki satılmış piyonlarının yoğun destekleriyle Yemen halkını öldürmesine yönelik pasif davranması bu uluslararası teşkilat için öngörülen hedefleri ve görevleriyle çelişiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.