Yemen’in BM’den talebi

  • 11 Şubat 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Yemen’in BM’den talebi

Yemen Siyasi Yüksek Konseyi Başkanı, BM Genel Sekreterine gönderdiği mektupta, ondan Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarına kesin bir son verilmesi için ciddi çalışma başlatmasını istedi.

Yemen Seba haber ajansının bildirdiğine göre BM Genel Sekreteri Antonoi Gutteres ile görüşen Yemen Siyasi Yüksek Konseyi Başkanı Salih Ali es-Semad, ondan, Arabistan’ın Yemen’e yönelik askeri tecavüzü ve bu ülkenin alt yapısının önemli bölümünü yerle bir etmesi bakımından Yemen’e tazminat ödemeye mecbur edilmesini ve Suudi rejiminden derhal Yemen savaşını sonlandırmasının istenmesini talep etti.

Yemen’le ilgili gerçekleri araştırma komitesinin kurulmasını ve bu konitenin ülkede zarar ve ziyanların belirlenmesini ve yasak silahların kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesini isteyen Yemen Siyasi Yüksek Konseyi Başkanı, BM Genel sekreterinin Yemen özel temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh’in Suudi rejiminin menfaatleri yönünde hareket ettiğini, tarafsızlığını kaybettiğini bunun için de bu görevden alınması gerektiğini bildirdi.

Bu arada, Yemen “el-Hakk”, “Halk Güçleri Birliği” ve “Baas” partileri de BM Genel sekreterine ayrı ayrı mektuplar göndererek İsmail Veled eş-Şeyh’in değiştirilmesini istediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.