Yemenliler, ülkelerinde Amerikan askerlerinin bulunmasına tepki gösterdi

  • 12 Mayıs 2016
  • 841 kez görüntülendi.
Yemenliler, ülkelerinde Amerikan askerlerinin bulunmasına tepki gösterdi

El’Mesire haber kanalına göre, Yemen’in merkezinde bulunan Zomar eyaletinde dün düzenlenen gösteride, Amerika ve onların Yemen topraklarında işbirlikçilerinin askeri güç bulundurmaları kınandı.

Göstericiler, ‘Yemen topraklarının işgalçiler için mezar olacağını’ bildiren slogan atarlarken, Yemen’de bulanan yabancı güçlerin askerlerinin bir an önce Yemen’den çıkmaları istendi.

Yemen’in birlik ve bütünlüğü, bağımsızlığı ve hakimiyetinin Yemenlilerin kırmızı çizgisi olduğunu bildiren göstericiler, Yemen halkının kesinlikle işgalciler ve saldırganlara karşı sessiz kalmayacağını ve onlara karşı mücadele edeceklerini bildirdiler.

Göstericiler ülkenin güneyinde bir bölümün ayrılıkçıların elinde olduğunu bildirirlerken el’Kaide ve IŞİD ile mücadele bahanesiyle Amerikan güçleri ve onların işbirlikçilerinin Yemen topraklarındaki varlıklarının teröristlerin güçlenmesine neden olduğunu bildirdiler.

Alınan haberlere göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nin isteği üzerine 20 ABD helikopteri ve 100 özel eğitimli ABD askeri, Yemen’in güneyine yerleşirken, bu arada Yemenli yetkililer de, Amerika’ya ait savaş uçakları ve savaş gemisi filosunun Yemen’in güneyinde Aden körfezine yerleştiğini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.