Yüce Peygamber (S) tatbikatı sona erdi

  • 15 Nisan 2016
  • 911 kez görüntülendi.
Yüce Peygamber (S) tatbikatı sona erdi

İran devrim muhafızları kara kuvvetlerine bağlı birliklerce ülkenin güneydoğu bölgesinde düzenlenen Yüce Peygamber (S) tatbikatı sona erdi.

İRİB ajansına göre, Kara Kuvvetleri Komutanı tuğgeneral Muhammed Pakpur, İran topraklarının yüzde 17’lik bölümünde düzenlenen bu tatbikatın çok kapsamlı bir şekilde düzenlendiğini ve üç gün süren bu tatbikatın son derece başarılı geçtiğini söyledi.

Tatbikatta farazi düşmanların hedeflerinin başarılı bir şekilde vurulduğunu belirten Pakpur, bu tatbikatlarda yapılan operasyonların gerçek olduğunu ve göstermelik olmadığını söyledi.

General Pakpur, Yüce Peygamber (S) tatbikatının bölgedeki birliklerin askeri hazırlığının korunması, sınırdaki birliklerin güç gösterisinde bulunması, yerlileştirme yaklaşımıyla güvenliğin sağlanması ve kimlik kazandırılması amaçlarını taşıdığını belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, bu tatbikata yerel güçler ve Kara Kuvvetleri’ne bağlı birlikler, tugaylar ve hava unsurlarının etkin biçimde katıldığını sözlerine ekledi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetler Komutanı Muhammed Pakpur, Yüce Peygamber (S) tatbikatının 12 Nisan’da ülkenin güney doğusunda başladığını ve dün sona erdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.