Zarif: İran kıvanç verici bir güçtür

  • 29 Ocak 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Zarif: İran kıvanç verici bir güçtür

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, manevi güç unsurlarını İran’ın gerçek gücü olarak nitelerken, ‘İran İslam Cumhuriyeti ilerici bir güçtür’ dedi.

Zarif, Tahran’da  hükümet kurum ve kuruluşlarının halkla ilişkiler yöneticilerinin oturumunda  yaptığı açıklamada, kavram olarak manevi gücün maddi güç karşısında olduğunu belirterek, halka dayanmak, onların bağımsızlık ve direnişlerinin manevi gücün en bariz örnekleri olduğunu  belirterek, bunların aslında İran İslam Cumhuriyetinin gerçek gücü olduğunu söyledi.

Zarif, İran’ın manevi gücüyle iftihar ettiğini belirterek, İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra oluşan bu gücün korunması ve güçlendirilmesine dikkat edilmesi gerektiğini, bu doğrultuda genel diplomasinin de önemli rol oynadığını söyledi.

İran dışişleri bakanı, ilişkilerin  güçte önemli bir unsur olmasına işaretle,  sosyal paylaşım sitelerinin  de önemli rolünün bulunduğunu, ”halihazırda ilişkilerin tekelcilikten çıktığını, örnek olarak bir camide bir konuşmanın ve dünya bankasında ve uluslararası bir oturumda konuşmanın  aynı zamanda dünyanın her yerine ulaştığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.