Zarif: İran ve Belarus arasında ilişkilerin gelişmesi önünde bir engel yok

  • 07 Åžubat 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
Zarif: İran ve Belarus arasında ilişkilerin gelişmesi önünde bir engel yok

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve Blarus arasında iktisadi alanda ilişkilerin arttırılması gereğini bildirdi.

Zarif, dün Tahran’da resmi bir ziyaret kapsamında Tahran’a gelen Belarus Parlamentosu BaÅŸkanı Mihail Miyasnikoviç’le görüşmesinde, iki ülke arasında iliÅŸkiler seviyesini çok iyi olarak nitelerken, Ä°ran ve Blarus parlamentoları arasında da  iliÅŸkilerin  iyi olduÄŸunu belirterek, ikili iliÅŸkilerin diÄŸer alanlarda da geliÅŸtirilmesi için daha çok çaba göstermek gerektiÄŸini söyledi.

Zarif, İran aleyhinde yaptırımların kaldırılmasıyla artık iki ülke arasında iktisadi  ve bankacılık işbirliğinin önünde bir engel kalmadığını belirterek, iki tarafın iktisadi  ilişkilerini geliştirmesinin  iki ülkenin yararına olacağını söyledi.

Blarus parlamento baÅŸkanı da,  ülkesinin Ä°ran’la iliÅŸkileri geliÅŸtirmeye büyük önem verdiÄŸini belirterek; iki ülkenin iliÅŸkileri geliÅŸtirmek için büyük potansiyele sahip olduÄŸunu söyledi.

Blarus parlamento baÅŸkanı, Ä°ran’la her alanda iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesine sıcak baktıklarını belirterek, Ä°ran’lı ÅŸirketlerin Blarus’ta faaliyetlerinin artmasına destek verdiklerini bildirdi.

Zarif ve Miyasnnikoviç arasındaki görüşmede ayrıca  iki ülke üniversiteleri arasında da kültürel ve ilmi alanda işbirliğinin geliştirilmesi meselesi de ele alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.