Zarif: Şehit General Süleymani bölgede barışın peşindeydi

  • 04 Ocak 2021
  • 1.326 kez görüntülendi.
Zarif: Şehit General Süleymani bölgede barışın peşindeydi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü eski Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadet yıldönümü münasebetiyle İran televizyonuna verdiği bir demeçte, “Her zaman barış ve müzakere alanında çalışmış bir kişi olarak, gerçekten General Süleymani’yi sadece teröristlerle mücadelenin değil, aynı zamanda barışın sağlanması yönünde çalışan bir kahraman olarak görüyorum.” dedi.

Cevad Zarif, ister Afganistan’da ister Suriye’de olsun çatışmaların son bulmasının, Şehit General Süleymani için önemli olduğunu belirterek, “Şehit General Süleymani İran’ın bölgesel gelişmeler için sunduğu her türlü barış planının tasarımcısı ve destekleyicisiydi.” ifadesini kullandı.

Şehit General Süleymani’nin 2001 yılında ‘Afganistan’da barış’ temasıyla düzenlenen Bonn konferansının başarısına büyük katkı sağladığını anlatan Zarif, ABD’nin bölgede caydırıcılığını yitirdiğini hissettiği ve Suriye’de, Irak’ta ve Yemen’de kaybettiği için böyle bir dönemde General Süleymani’ye suikast düzenlediğini belirtti.

Zarif, General Süylemani’ye suikast ile ABD’nin caydırıcılığını düzeltebileceğini düşündüğünü belirterek, “General Süleymani barış alanında bir dahiydi. ABD’liler, General Süleymani’den korkuyordu ve onu Suriye ve Yemen’de kendilerini mağlup eden bir dahi olarak görüyordu” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.