Zarif: Suud yetkilileri alenen, savaşı İran’ın içine çekeceklerini söylediler

  • 13 Haziran 2017
  • 1.093 kez görüntülendi.
Zarif: Suud yetkilileri alenen, savaşı İran’ın içine çekeceklerini söylediler

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suudi Arabistan yetkililerinin aleni olarak, savaşı İran’ın içine çekecekleri şeklinde doğrudan tehditte bulunduklarını kaydetti.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman bir süre önce yaptığı açıklamada, “Savaşı İran’ın içine taşımalıyız ve bu ülkeyi savaş alanı haline getireceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

İRNA’nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Oslo Forumu’nda yaptığı bir açıklamada, İran’ın neden Tahran saldırılarının arkasında Suudi Arabistan’ın olduğunu açıkladığına dair bir soru üzerine, İran’da terör saldırılarının gerçekleştiği aynı günde, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr’in attığı bir tweette, İran’ın bölgede terörizme destek verdiği ve ülkelerin işlerine karıştığı için cezalandırılması gerektiğini belirttiğini kaydetti.

Zarif, İran’ın güvenlik hakimiyetine işaretle, İran’ın ülkenin doğu sınırlarında faaliyet yapan ve iki ay önce Beluçistan’da 9 kişiyi katledenlerin, komşuların iyi konumundan faydalandıklarını bildiğini belirtti.

Zarif açıklamasında ayrıca bütün sorunların siyasi çözümüne vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı, İranlı yetkililerin bölgede güvenlik peşinde olduğuna temasla, İran’ın Suudi Arabistan ve Katar dahil bütün komşularının güvenli olmasını istediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.